Daewoo Kalos

no image

+ достатъчно пространство отпред, комфортни седалки, удобно е за слизане и качване в автомобила, добри амортисьори, силно отопление - слаби мотори, висок разход на гориво, неудобно разположение на коланите
История на модела:

09/2002 – старт на серийното производство за хечбек-модела с пет врати, 1,4-литров двигател с 61 kW/83 к.с.

04/2003 – 1,1-литров двигател с 53 kW/72 к.с., подобряване на 1,4-литровия агрегат, който вече има 69 kW/ 94 к.с.

01/2004 – поява на нова версия на модела, седан с четири врати, двигателят е 1,4-литра с 69 kW/ 94 к.с.

02/2005 - на големите европейски пазари Daewoo бива прекръстен на Chevrolet, появява се моделът с три врати

08/2005 – всички модели вече се произвеждат и с газови двигатели.Когато малките се опитват да растат, нещата могат да се объркат

И Daewoo Kalos, който от известно време се подвизава по пътищата и като Chevrolet Signet, е един от тези типични малки автомобили, при които, поне на предните седалки, човек се чувства комфортно. Те са действително големи и удобни, а при електронното табло и датчиците на автомобила дори се наблюдават наченки на въображение. 

Добрите впечатления обаче изчезват, когато натиснеш педала за газта. Бензиновият двигател с обем 1,4 л. и мощност от 61 kW/83 к.с. е доста напрегнат при ниски обороти, а на високи става неприятно шумен. По-късната версия на двигателя с с 69 kW/ 94 к.с. не е много по-добра. В допълнение, стойностите за разход на гориво и при двата са твърде високи за подобен дребосък. 

Обемът на багажника си е типичен за този род автомобили, но Daewoo Kalos все пак има предимството, че се движи много сигурно, амортисьорите му са добри, а ABS-ът и страничните въздушни възглавници отпред са част от серийното му оборудване. ESP? E, да не прекаляваме с изискванията.

В крайна сметка Daewoo Kalos е доста изгоден за закупуване, но високият разход на гориво и някои технически проблеми доста оскъпяват поддръжката. 

Най-често срещани повреди 

Електроника : системата за управление на двигателя не винаги функционира правилно при мотори, произведени през 2004 г. ; контролните светлинни индикатори на еърбега дефектират при модели, производство 2003-2004 г.

Запалителна система на автомобила: влажни свещи ( производство 2003 и 2004 г.)

Нови авточасти за Daewoo
Употребявани авточасти за Daewoo

 

Авточасти за японски и корейски автомобили: Daewoo Kalos Daewoo Kalos
Деу Калос + достатъчно пространство отпред, комфортни седалки, удобно е за слизане и качване в автомобила, добри амортисьори, силно отопление - слаби мотори, висок разход на гориво, неудобно разположение на коланите
цялата статия

 

Авточасти за японски и корейски автомобили: Hyundai i40 замества Hyundai Sonata Hyundai i40 замества Hyundai Sonata
На мястото на Hyundai Sonata в Европа вече ще се продава новият модел i40. Тъй като основна роля в обема на продажбите в този сегмент са комбитата, то и в Женева първо бе представена универсалът на новия модел.
цялата статия

 

Авточасти за японски и корейски автомобили: Hyundai Genesis седан от висок клас Hyundai Genesis седан от висок клас
Точно към високият клас лимузини се е прицелил наскоро модернизираният Hyundai Genesis.
цялата статия

 

Авточасти за японски и корейски автомобили: Kia Picanto анонс на новия модел Kia Picanto анонс на новия модел
Oфициалните фотографии на новия компактен модел Kia Picanto. Продажбите на автомобила ще започнат в първата половина на 2011 година.
цялата статия

 

 

0988 814 414

"Светоник"

гр.Бургас, ул. "Сан Стефано" 8
Местоположение на магазините (Google map)

 

Всички новини за: